Cześć Panowie i Panie
Co do komputera:
Obszar 3 ha (nalot z 35 metrów, być może ilość zdj. ma duże znaczenie, co sprawdzę) obrabiałem na:
Procesor - serwerowy Intel Xeon E5-1660 v2, 15M Cache, 3.70 GHz 6 rdzeni
Grafika - NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB
Ram 16 gb (kości po 8)
Włączyłem obróbkę z końcem dniówki, od razu zauważyłem, ze procesor działał na 95% a grafika na 100%.
Na drugi dzień gdy sprawdzałem co się urodziło zobaczyłem czerwony error

. Karta graficzna się przegrzała i wyłączyła, potrzebna była ponowna instalacja sterowników. Za drugim razem już poszło. Komputer był obciążony ale na Acad dało się pracować równocześnie. Obecnie zmieniamy grafikę na coś mocniejszego. Szukałem jakiegoś sposobu na ograniczenie pracy grafiki np. do 80% ale chyba nie ma.
Mam też słabszego i7-3740QM CPU @ 2.70 Hz, 4 rdzenie, 16 gb ramu, z grafiką Quadro K3000M , ale tu dopiero zobaczę jak to zadziała.
Lee pytał o GCP:
Co do Materiału na GPC, który chciałem przetestować w tym tyg (nie pozwoliły warunki atm.) to : [
www.fokusplyty.pl] mam w ręku, waży na tyle dużo by przygnieść trawę i na tyle mało by nie był za ciężki, tak mi się wydaje

, na zamówienie zrobię bez numerów bo są zbędne ale ze to z jakąś wyfrezowaną informacją o tym co to i by nie dotykać. Dodatkowo wprowadzę kilka modyfikacji typy zafrezowane naroża i byc może otwory gdyby była konieczność kotwienia.
Kolega kupił rolkę kraciastego gumolitu w markecie budowlanym za 160 zł, pociął na GCP

wyszło chyba 50-60 sztuk. Zobaczymy jak mu to wyjdzie, wydaje mi się, że z czasem będzie się wyginał, poza tym dokupił jakieś duże gwoździe do kotwienia.
Zmieniany 2 raz/y. Ostatnio 2020-01-30 15:45 przez Atol.